Maica Domnului
Maica Domnului
Ne găsiți pe:
Aducerea Maicii Domnului la Templu - sinaxar

Intrarea in Templul legii a Doamnei de Dumnezeu Nascatoarei a pricinuit ortodocsilor crestini praznic minunat si a toata lumea. Fiindca s-a facut aceasta intr-nu chip minunat si este inainte-mergatoare a marii si minunatei taine a intruparii Cuvantului lui Dumnezeu, care avea a se face in lume prin mijlocirea Nascatoarei de Dumnezeu.

Deci praznicul Intrarii s-a inceput din pricina aceasta: Ana cea pururea pomenita, fiindca mai toata viata a petrecut-o stearpa fara sa nasca prunc, ruga impreuna cu barbatul sau Ioachim pe Stapanul firii, ca sa le daruiasca lor prunc, si fagaduindu-se ca, daca vor castiga dorirea, indata vor afierosi lui Dumnezeu pe pruncul cel nascut. Si asa a nascut pe ceea ce s-a facut pricina mantuirii neamului omenesc, pe impacatoarea si imprietenitoarea lui Dumnezeu cu oamenii, pe pricina innoirii de a doua oara a lui Adam cel cazut si a scularii si a indumnezeirii lui, pe Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare Maria.

Cand a fost de trei ani, au luat-o parintii ei si au adus-o pe ea in ziua de astazi in Templu. Si plinindu-si fagaduinta au afierosit pe fiica lor lui Dumnezeu celui ce le-a daruit-o; si au dat-o pe ea preotilor si mai ales lui Zaharia, arhiereului celui de atunci. Acesta luand-o pe ea, a adus-o in cele mai dinauntru ale Templului, unde numai singur arhiereul o data pe an intra. Si aceasta a facut-o dupa vointa lui Dumnezeu Celui ce dupa putin avea a Se naste dintr-insa spre indreptarea si mantuirea lumii.

Deci acolo a ramas Fecioara doisprezece ani, cu rara cuviinta, hranindu-se cu hrana cereasca de catre Arhanghelul Gavriil. Invrednicindu-se si dumnezeiestii aratari, pana ce s-a apropiat vremea dumnezeiestii Bunei Vestiri si a descoperirilor celor ceresti si mai presus de fire care i s-au aratat ei. Ca a binevoit Dumnezeu a Se intrupa dintr-insa pentru iubirea de oameni, ca sa innoiasca de a doua oara lumea cea stricata prin pacat.

Atunci Nascatoarea de Dumnezeu, iesind din Sfintele Sfintelor, a fost data lui Iosif logodnicului, ca acela sa-i fie pazitor si martor al fecioriei ei si ca sa slujeasca, atat la nasterea ei cea mai presus de fire, cat si la fuga ei cea in Egipt si la intoarcerea cea de acolo in pamantul lui Israel.

Categoria: Intrarea in Biserica a Maicii Domnului - 21 noiembrie

Vizualizari: 340

Sfinții zilei
Căutare